Colorado tävlar i Dubai
Helena Mansén

COLORADO tävlar i Dubai - SMAKPROV!
av Helena Mansén

ISBN 978-91-980390-9-2
Utkom 2016

Handling:
Nr 3 i serien om Colorado - den paintfärgade galopphästen!
Colorado är inbjuden att tävla i ett stort lopp i Dubai. Tuva rehabiliterar sig från sitt benbrott och vill börja rida igen - så fort som möjligt! Hon och Kevin planerar först att resa till Paris för att träffa Zarah och Paco som börjat rida lopp där, och se Magic, Colorados syster som Zarah köpt. Colorado får åka med för att träna inför Dubairesan.
Tuva anar att Kevin kanske vill att de förlovar sig men börjar känna sig osäker.
Vad vill hon egentligen?
Magic är vild och oregerlig och den franske tränaren vill inte längre ha henne i stallet. Zarah, som är dotter till en shejk, vill bli jockey. Men hennes far skulle aldrig tillåta det och Paco lär henne rida i hemlighet.
I Dubai kommer hästarna lösa och springer omkring bland skyskrapor­na. En kväll när de kommer till stallet är hästarna borta - någon har stulit dem! När de ska leta efter hästarna hamnar de ute i öknen, i farliga äventyr. Ida, stallflickan i Bernies stall, dyker pötsligt upp i Dubai och under tiden måste Tuva förbereda Colorado till det stora loppet, men ovissheten är stor.
Mer spänning, massor av hästar, kärlek och vänskap.

Recensioner:
”Helena Mansén jobbar själv inom galoppvärlden. Hon skriver realistiskt och trovärdigt och boken andas kärlek till hästar och sporten. Hon har också själv illustrerat boken med några svartvita teckningar. Det är lätt att fångas av berättelsen och Colorado tävlar i Dubai kan läsas fristående. En bra bok för hästtokiga äldre barn och tonåringar.”
BTJ, häfte 3-2017, Anna-Karin Närkling.

”Colorado är inbjuden att tävla i ett lopp i Dubai. Tuva rehabiliterar sig från ett benbrott och vill rida så fort som möjligt. Magic är vild i det franska stallet och tränaren vill inte ha henne i träning. Shejkdottern Zarah vill bli jockey och lär sig rida i hemlighet.
Colorado Tävlar i Dubai är den tredje boken om galopphästen Colorado. Jag har läst båda innan och gillade dem mycket. Hela serien om Colorado är en riktig dröm för unga hästälskare. Många hästar, vänskap, relationer och en hel del spänning gör dem till bladvändare av rang. Det är roligt att läsa en hästbok som är så rik på detaljer och som riktigt nördat in i galoppsporten. Jag älskar det! Colorados historia känns som den kan fortsätta ett tag till, jag håller mina tummar och tår för att det kommer mer! 5 stjärnor av 5!”
Villvonkansbooks, bokblogg

FÖR KONSUMENT:
Finns i alla nätbokhandlar, t.ex.
www.hastbokhandeln.se

ADLIBRIS

BOKUS

CDON

m.fl

Fysiska bokhandlare (fråga i din bokhandel!)
eller beställ genom  förlaget direkt, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..Kartonnage.

Antal sid: 280.
Ålder: ca 10-20

FÖR Å-F:
Förlagssystem
Bokinfo
Spritz Media (förlaget)
BTJ
m.fl.

 Colorado - Galopphästen på Facebook.